Hesabınızın çalınması ve <strong>iki adımlı doğrulama</strong> bilgilerinin değiştirilmesi oldukça zorlayıcı bir durumdur. Bu gibi durumlarda, Google'ın <strong>hesap kurtarma</strong> süreci, hesabın gerçek sahibi olduğunuzu doğrulamak için tasarlanmış tek yöntemdir. 'Yeterince bilgi sağlamadınız' hatası, sistemin kimliğinizi tam olarak doğrulayamadığını ve daha fazla sinyale ihtiyaç duyduğunu gösterir.
Hesabınızı geri almak için şu adımları dikkatlice izlemeniz önemlidir:
1.
Google Hesap Kurtarma sayfasına gidin ve adımları adım adım takip edin. Bu süreçte size sorulan her soruya elinizden gelen en doğru ve eksiksiz yanıtı verin. Eski şifreler, hesabın oluşturulma tarihi veya sık kullanılan kişiler gibi bilgiler çok değerli olabilir.
2. Hesabınıza genellikle erişim sağladığınız güvenilir cihaz (tabletiniz) ve aynı internet bağlantısı (ev internetiniz) üzerinden kurtarma işlemini yapmaya devam edin. Bu, sistem için güçlü bir doğrulama sinyalidir.
3. Karşınıza çıkan tüm "Başka bir yöntem dene" seçeneklerini dikkatlice inceleyin. Eğer sistem size ait olduğunu düşündüğünüz eski bir kurtarma e-postası veya telefon numarası sunarsa, bunları kullanmaya çalışın.
4. Kurtarma işlemi sırasında, kötü niyetli kişinin eklediği telefon numarası veya yedek kodlar gibi bilgilere yanıt vermekten kaçının. Odak noktanız sadece size ait olan bilgileri sağlamak olmalı.
Daha detaylı bilgi ve resmi yönergeler için Google'ın
Hesap Kurtarma yardım sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
https://support.google.com/accounts/answer/185834