ETS 2 mod klasörü yerini değiştirme işlemi nasıl yapılır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asutay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asutay

pcrehberi
Yönetici
Arkadaşlar selam, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayarımda hem SSD hem HDD kullanıyorum. Steam ve ETS 2 aslında HDD’de kurulu ama oyunun mod klasörü inatla SSD içindeki Belgelerim klasöründe (C sürücüsünde) duruyor.

Yükleyeceğim modlar 10 GB’ı geçiyor ve SSD’de boş yerim kalmadı.
Bu mod klasörünü bir şekilde HDD’ye taşımam lazım ama oyunun modları oradan okumaya devam etmesini istiyorum. SSD’yi şişirmeden bu işi nasıl çözeriz?

Çözüm
ETS 2 mod klasörünü SSD'den HDD'ye taşımak ve oyunun modları oradan okumasını sağlamak için en etkili yöntem sembolik bağlantı (symbolic link) kullanmaktır. Bu sayede ETS 2, mod klasörünü hala C sürücüsündeymiş gibi görecek ama veriler aslında HDD'de duracak. İşte adım adım yapman gerekenler:

1. Öncelikle Euro Truck Simulator 2 oyununu tamamen kapat.
2. Şu anki mod klasörünün bulunduğu konuma git: `C:\Users\[KullanıcıAdı]\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod`. (Buradaki `[KullanıcıAdı]` yerine kendi Windows kullanıcı adın gelecek.)
3. Bu `mod` klasörünü kes (Ctrl+X) ve HDD'deki istediğin yeni bir konuma yapıştır (örneğin: `D:\ETS2Modlari\mod` veya `E:\OyunModlari\ETS2\mod`). Yeni konumun kolay ulaşılabilir ve sabit bir yer olmasına...
ETS 2 mod klasörünü SSD'den HDD'ye taşımak ve oyunun modları oradan okumasını sağlamak için en etkili yöntem sembolik bağlantı (symbolic link) kullanmaktır. Bu sayede ETS 2, mod klasörünü hala C sürücüsündeymiş gibi görecek ama veriler aslında HDD'de duracak. İşte adım adım yapman gerekenler:

1. Öncelikle Euro Truck Simulator 2 oyununu tamamen kapat.
2. Şu anki mod klasörünün bulunduğu konuma git: `C:\Users\[KullanıcıAdı]\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod`. (Buradaki `[KullanıcıAdı]` yerine kendi Windows kullanıcı adın gelecek.)
3. Bu `mod` klasörünü kes (Ctrl+X) ve HDD'deki istediğin yeni bir konuma yapıştır (örneğin: `D:\ETS2Modlari\mod` veya `E:\OyunModlari\ETS2\mod`). Yeni konumun kolay ulaşılabilir ve sabit bir yer olmasına dikkat et.
4. Windows arama çubuğuna "cmd" yaz, çıkan "Komut İstemi" uygulamasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seç. Bu çok önemli, yoksa bağlantıyı oluşturamazsın.
5. Açılan Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutu kendi yollarına göre düzenleyerek yaz ve Enter'a bas:

`mklink /D "C:\Users\[KullanıcıAdı]\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod" "D:\ETS2Modlari\mod"`

* `"C:\Users\[KullanıcıAdı]\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod"`: Bu, mod klasörünün eski ve oyunun hala bakacağı C sürücüsü üzerindeki yoludur.
* `"D:\ETS2Modlari\mod"`: Bu ise mod klasörünün HDD üzerindeki yeni, gerçek yoludur.

Komutu doğru yazdığından ve tırnak işaretlerini (boşluk içeren yollar için gerekli) kullandığından emin ol. Komut başarıyla çalışırsa, "sembolik bağlantı oluşturuldu" gibi bir mesaj göreceksin.

Bu yöntemle, ETS 2 mod klasörünü fiziksel olarak HDD'ye taşırken, Windows işletim sistemi sayesinde oyunun bu klasörü C sürücüsünde görmeye devam etmesini sağlarsın. Yani oyun, sanki modlar hala SSD'deymiş gibi çalışır, ancak tüm veriler HDD'den okunur ve SSD'de yer kaplamaz. Bu, özellikle büyük ETS 2 mod paketleri için SSD'nin ömrünü uzatmak ve performansını korumak adına harika bir çözümdür. Bu adımları uygula, sorunsuz bir şekilde modlarını kullanmaya başlayabilirsin. Sonuç alamazsan veya bir hata mesajı alırsan, kullandığın komutu ve karşılaştığın hatayı paylaş, bir daha bakalım!

Çözüm

Yeni Başlıklar

Geri